DOMOV SMO SE ODPRAVILI PEŠ

V tednu trajne mobilnosti od 16. do 20. septembra smo se tudi na naši šoli zavestneje posvetili temu, kako se »premikamo« po svetu. Po razredih smo zapisovali, kako prihajamo v šolo. Tako so nekateri učenci sprejeli odločitev, da bodo večkrat prišli v šolo peš ali prikolesarili ali pa uporabili javni prevoz. Najdogodek pa je seveda bil, ko smo se v petek vsi učenci skupaj z učitelji spremljevalci odpravili domov peš.

Nekaj učencev je ob tem zapisalo:

Nik K. G., 2. r.: Na poti mi je bilo zelo všeč. Hodili smo eno uro. Hodil sem zraven Nika in učiteljice.

Luka R., 3. r.: V šolo sem hodil peš v ponedeljek, torek, sredo in petek. Navadno sem hodil z bratrancem Tilnom. V petek sem odšel iz šole s skupino. Bilo mi je zanimivo in bilo mi je všeč. To bom še ponovil. Hodil sem približno 10 minut. Drugače se v šolo in z iz nje vozim z avtom.

Nik G., 4. r.: V šolo ne grem nikoli peš. Hoje ne maram preveč. Pome je prišla mami.

Alina G., 4. r.: V petek smo šli domov peš. Na poti smo se srečale s Špelo. Skupaj smo šli do žage. Hodili smo pol ure. Nato smo šli vsak v drugo smer.

Tilen P., 6. r.: Izpred šole smo se odpravili po 6. šolski uri. Šli smo v smeri Šentvid, Prapretno, Loke, Planinska vas, Planinski Vrh in Gračnica. Jaz sem šel v Šentvid, ker živim tam blizu. Pot je bila kar dolga in je trajala vsaj pol ure ali več. Ob poti smo se pogovarjali in hodili hitro. Ko smo prišli do Šentvida, pa me je učitelj za glasbo peljal do doma, saj sem doma še naprej.

Timea G., 6. r.: V petek smo se vsi učenci osnove šole odpravili domov peš. Razdelili smo se v skupine, ki so šle vsaka v svojo smer. Jaz sem šla zraven skupine, ki je šla v smer Šentvida. Na poti se nama je pridružila skupina Planinske vasi, Planinskega Vrha in Lok. Do doma sem hodila pol ure. Po poti sem se ustavila in zadihala. Z mano so hodili Špela, Lenart, učiteljici Nina, Simona … Na poti je bilo zelo zabavno.

Špela Z., 6. r.: V petek smo se domov odpravili peš. Jaz in moja skupna smo odšli proti Planinskemu Vrhu. Bilo je zelo zanimivo, saj smo šli po poti, ki je nisem poznala. Med potjo smo se pogovarjali. Tega ne bom več ponovila. Hodili smo približno eno uro.

Laura K., 6. r.: V petek smo se iz šole odpravili domov peš. Z nami so hodili učitelj Matej, učiteljica Polona in učiteljica Natalija. Med potjo sem se pogovarjala s prijatelji. Hoja je bila zanimiva, kajti domov sem odšla prvič peš. Na koncu sem bila od hoje zelo utrujena.