22. april – SVETOVNI DAN ZEMLJE

Spoštovani starši in učenci!

22. april se kot dan Zemlje na svetovni ravni letos praznuje že 50. leto zapored. Glavna tema letošnjega dneva Zemlje so podnebni ukrepi.

Ob svetovnem dnevu Zemlje vas vabimo k ogledu dokumentarnega filma Žejni svet. Ogled filma je mogoč od 17. do 24. aprila 2020 na portalu ARNES, na povezavi: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R.

Šolam in fakultetam je na spletu na voljo brezplačen ogled filma Žejni svet režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda. Žejni svet vabi na izjemno 90-minutno potovanje okoli sveta. Tokrat se slavni fotograf ukvarja z enim od največjih izzivov za preživetje človeka – vodo. Ogled filma so v sodelovanju omogočili sodelavci Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Arnesa.

Po ogledu filma se lahko v petek, 24. aprila, od 12. do 13. ure, prek videokonference na povezavi: https://webrtc.arnes.si/webapp/conference/825825 pridružite prof. dr. Mihaelu Tomanu z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki bo v živo odgovarjal na vprašanja, ki se vam bodo porodila z ogledom filma.