BRALNA ZNAČKA IN 2. APRIL, MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE

Dragi učenci in starši

Prepričana sem, da berete, da ste našli kakšno knjigo na kateri se je nabiral že prah, malo popihali, jo prelistali in morda prebrali. Branje je potrebno in smiselno tudi (ali še posebej) v teh časih. Mnogim bralcem je lahko v veselje, zabavo, razvedrilo, da jih tolaži, pomirja, pa tudi vihari njihovo domišljijo, jim bistri um, odpira nove svetove … Vsi skupaj vemo, da imate prav zdaj nekateri morda več časa in miru za branje. Zato ni prepozno, da opravite bralno značko. Berite in me obveščajte.

V pomoč vam pošiljam povezavo do različnih možnosti, ki se jih lahko poslužite –  https://www.bralnaznacka.si/sl/aktualno/praznovanje-2-aprila-ter-dodatni-predlogi-in-povezave.

Praznovanje 2. aprila bo letos v vseh pogledih zelo posebno. Želimo si, da bi se s pomočjo dobrih knjig in spleta povezali in kljub trenutnim razmeram praznovali skupaj!

Letošnji sponzor 2. aprila je Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak.

Stanka Tanšek, knjižničarka