EKSKURZIJA V BISTRO IN NA VRHNIKO

28. 9. 2021 smo se učenci 6.–9. razreda udeležili ekskurzije. Z avtobusom smo se ob 7:50 odpravili proti Vrhniki in Bistri. Vozili smo se približno 2 uri.

Prispeli smo do tehniškega muzeja. Preden smo vstopili, smo malo pomalicali. Potem smo odšli v muzej. Razdelili smo se v skupine po dva razreda. Naša skupina si je ogledala stare avte, motorje, stare ceste, staro žago, mlin … Mlin je delal na vodo. Videli smo prve gume in prve avte. Videli smo, da so bile nekoč makadamske ceste, potem so bile iz betona in zdaj so narejene iz asfalta. Z avti so se takrat vozili bogati ljudje. Na koncu smo šli še na eno aktivnost in smo si ogledali škripce. Voditelj nam je razlagal tudi o Juriju Vegi.

Ko smo se pripeljali do Vrhnike, smo se peš odpravili do hiše Ivana Cankarja, tam je bil vodič in nas je peljal na Sveto Trojico. Medtem ko smo malo jedli, smo poslušali našega voditelja, ki nam je razlagal o Ivanu Cankarju. Po drugi strani smo se odpravili v dolino in prišli k hiši. Pogledali smo si jo tudi v notranjosti. V hiši Ivana Cankarja smo si lahko kupili tudi spominček.

Od tam smo se peljali domov. Vozili smo se 2 uri. Domov smo prišli nekaj minut čez tri.

Patricija Novak, 6. r.