JESENSKI POHOD S STARŠI

V soboto, 12. 10. 2019, smo se učenci naše šole skupaj z učitelji odpravili na dva različna pohoda. Učenci tretje triade smo se z učiteljem Matejem Berkom, učiteljicama Nino Gradič Planko in Polono Volavšek ter s približno desetimi starši povzpeli na Sveto Trojico, ostali učenci pa so se sprehodili na Prapretno, kjer so se sprostili na igrišču.
Učenci, ki smo odšli na Sv. Trojico, smo pot začeli proti Visočam, nadaljevali smo skozi Podpeč in se v Jurkloštru začeli vzpenjati proti končnemu cilju. Na vrhu smo si po dobrih treh urah privoščili počitek, lahko pa smo se sprehodili tudi okoli cerkve. Spuščali smo se hitreje, kot pa vzpenjali, vendar smo morali paziti, da komu ni spodrsnilo. V Jurkloštru pa nas je pričakal avtobus, ki nas je pripeljal nazaj v šolo.

Timeja Novak, 8. r.

Nekaj učencev s I. in II. je o pohodu napisalo naslednje:

Luka R., 3. r.: S šolo smo šli na Prapretno. Na Prapretno je šlo šest razredov. Na koncu smo jedli kostanj.

Tilen P., 3. r.: Šli smo na Prapretno. Z mano sta šla mami in ati. Na koncu smo jedli kostanj. Videli smo dva tovornjaka in veliko različnih krav.

Alina G., 4. r.: Šli smo na Prapretno in hodili eno uro. Imeli smo se zelo zabavno. Tam smo se igrali. Hodila sem z Zalo in Patricijo.

Laura K., 6. r.: Prva triada in druga triada smo šli na Prapretno, tretja triada pa na Sveto Trojico. Mi smo hodili eno uro. Na Prapretnem smo jedli hrano in se igrali. Hrano so pripravili prijazni domačini. Hrana je bila dobra. Največ sem jedla smokije. Nekateri so igrali nogomet in veliko več. Bilo je zabavno. Pohoda se nekateri niso udeležili.

Timea G, Špela Z., 6. r.: V soboto smo se odpravili na Prapretno. Tja smo šli učenci I. in II. triade, III. triada pa se je odpravila na Sv. Trojico. Zraven so lahko šli tudi starši. Na Prapretno smo hodili eno uro. Ko smo prispeli na Prapretno, nas je čakala sladica. Pomalicali smo in se posladkali z vsem, kar nas je čakalo. Ko smo se najedli, smo se še podružili. Nekateri otroci so bili doma blizu, zato so po druženju odšli domov. Ob 12.30 smo se odpravili proti šoli. V šoli nas je čakal pečen kostanj. Potem smo šli domov.