LIKOVNA KOLONIJA

V soboto, 28. 9., smo se na 14. likovni koloniji zbrali 104 učenci in 16 učiteljev osnovnih šol Bistrica ob Sotli, Kozje, Lesično, Slivnica, Dobje, Franja Malgaja, Hruševec, POŠ Ponikva in Kalobje, vrtec Dobje ter GCC umetniški oddelek.
Dan smo začeli ob 9. uri z nagovorom ravnateljice, nato pa smo se odpravili po Planini. Nekateri učenci so se odpravili proti gradu, nekateri so bili pri cerkvi, ostali pa so bili pri šoli, zdravstvenem domu in pri spomeniku. Po parih urah risanja nas je pregnalo vreme in smo svoje umetnine dokončali na šoli. Zaključili smo ob 13. uri, učenci, ki svojih izdelkov niso dokončali, pa so jih odnesli na svoje šole, da jih dokončajo. Učiteljica likovne umetnosti na OŠ Planina pri Sevnici Frančiška Hvalc, ki je pobudnica kolonije in vsa leta tudi zagnana organizatorka, je povedala, da je kolonija zopet odlično uspela, čeprav nas je pregnalo vreme, ter da so nastali zelo dobri izdelki, ki bodo kmalu krasili stene šolske jedilnice ter najboljši prejeli tudi zlate paletke.

Trije učenci pa so še povedali:
Dominik Križnik, OŠ Planina pri Sevnici: Na likovno kolonijo sem prišel zaradi družbe. Imeli smo se super.

Vita Kovačič, OŠ Dobje: Prišla sem zaradi prijateljev in ker rada rišem. Bilo mi je zelo všeč kajti zopet sem po dolgem času videla svoje prijatelje iz drugih šol.

Sara Koprivc, OŠ Slivnica pri Celju: Prišla sem v okviru izbirnega predmeta likovno snovanje. Bilo mi je v veselje, super nova izkušnja.
Ema