MAGIC ALEKSANDER NA OBISKU

Pred božično-novoletnimi prazniki nas je obiskal čarodej Magic Aleksander. Pokazal nam je različne trike, ki so nas navdušili.

Njegov najstarejši trik je s kozarčkom in žogico, da jo je dal v žep in potem je pristala v kozarčku. Nato je poklical učiteljico Urško Tisel in je skupaj z njim izvedla trik z vrvico. Učiteljica je rezala vrvico, čarodej pa jo je nazaj zavezal in nato je nastala cela brez vozla. Naslednja je bila devetošolka Gaja Gračnar, ki se je lahko odločila, ali bo pomagala pri triku z vrvico ali s kartami. Izbrala je trik s kartami. S seboj je imel tudi škatlico. V njej je bil čuden glas. Glas je bil kot od muhe. Sam od sebe je na oder prišel Aljaž Tovornik in sta skupaj izvedla trik z žogicam. Nato je na oder poklical četrtošolko Nejo Kočevar. Prvi njuni trik je bil trik z robčki, da je nastal origami ptič. Nato je bil tudi z robčkom, da sta natrgala robček in si ga natlačila v usta, čarodej pa je iz ust povlekel dolgo vrvico, Neja jo je do konca potegnila. Nato je s strani potegnil rezilo. Neji je oblekel haljo s packami krvi, no, tako je bila videti, in Neja je morala dati roko v giljotino, a njena roka je ostala cela.

Naš razred se je slikal s čarodejem in je od njega dobil tudi podpis.

Patricija Novak, 6. r.

Tilen, 5. r.: Obiskal nas je čarovnik. Meni je bil najbolj všeč trik z žogico in lončkom. Iz lončka je vzel žogico, jo vtaknil v žep, in ko je dvignil lonček, je bila žogica  pod njim. Čarodej Aleksander nam je razložil, da si moraš zamisliti, da žogica potuje iz žepa v rokav, nato v levi rokav in v lonček.

Markus, 5. r.: Najbolj mi je bilo všeč tisti trik, ko si je spremenil glas. Spominjal je na muho. Tudi trik, ko je Neji hotel odrezati roko, je bil napet. Potem ji seveda ni odrezal roke.

Tjaša, 5. r.: Najboljši je bil trik z žogico, ki ga je izvedel z Aljažem iz prvega razreda. In ko je izvedel ta trik, je bil Aljaž zelo začuden.