NOČ KNJIGE

V drugem majskem tednu smo s četrtka na petek na šoli imeli noč knjige. Učenci so se začeli zbirati že ob 18.30, nekateri učenci pa smo prišli malo kasneje, saj smo imeli ekskurzijo na Gorenjsko.

Imeli smo štiri delavnice, ki so jih vodile učiteljice Alenka, Stanka, Tanja, Alja in Vesna. V eni smo spoznavali Karla Destovnika Kajuha, v drugi smo imeli lutkovno delavnico z Butalci, v tretji smo iz knjig skozi igro napisali zelo zanimive povedi, v četrti pa razmišljali ob knjigah Neli Kodrič Filipič. Imeli smo tudi fotografski natečaj, kjer je vsak posnel svojo fotografijo na temo Sreča je. Najboljša fotografija je bila tudi nagrajena – za najboljšo fotografijo so učenci v naslednjih dneh izbrali Marka Vouka.

Po delavnicah smo bili že pošteno lačni. Jedli smo pice, ki smo jih naredili sami. Nato so nam učiteljice pripravile še uganko, s katero smo morali ugotoviti, kateri film si bomo ogledali. Ugotovili smo, da gre za film Cvetje v jeseni. Ker pa je bila ravno tisti dan Evrovizija, kjer so nastopali tudi naši predstavniki Joker Out, smo se odločili, da jih bomo gledali. Na koncu smo se vsi skupaj veselili, saj so prišli tudi v finale.

Po koncu predizbora za Evrovizijo pa smo si še lahko ogledali začetek filma Cvetje v jeseni in se nato odpravili spat.

 

                                                                                Julija Gračner Krajnc in Anja Gračner, 8. r.