Planina kljub svoji majhnosti ponuja poleg čudovite narave, lepega razgleda in prijaznih ljudi ogromno kulturnih in zgodovinskih znamenitosti. Prav je, da se tega zavedamo, zato smo z učenci v okviru projekta Popestrimo šolo pripravili učno pot po domačem kraju, ki smo jo poimenovali »S Planinčkom po učni poti«. Filmček o učni poti si lahko ogledate TUKAJ.

Šola je kot gnezdo znanja zbirno mesto, ki nam je v prenovljeni obleki še posebej v ponos. Tu stoji informativna tabla z načrtom štiri kilometre dolge učne poti. V šoli lahko dobite načrte poti in manjši priročnik v več izvodih z opisom posamezne točke, vprašanji ter pravilnimi odgovori in navodili za pot.

Vabljeni, da uživate v vseh lepotah in zajamete kaj novega znanja.

Po predhodni najavi je možnost strokovne razlage uslužbencev pošte, tovarne Tajfun, lovca, gozdarja, lastnika kmetije, uslužbencev zdravstvenega doma, čebelarjev, lastnikov sončne elektrarne ali gasilcev. Vsi ti domačini vam bodo z veseljem predali svoje znanje. Pot je primerna kot naravoslovni dan ali družinski izlet in na njej vas na vašo željo lahko spremlja tudi naša maskota »Planinček«.