OBČINSKI PARLAMENT

Tudi letos je potekal občinski parlament občine Šentjur in Dobje v Osnovni šoli Franja Malgaja. Tema letošnjega parlamenta je ostala kar ista, kot je bila lani, in sicer »poklicna prihodnost«.

V šoli smo se na to temo s parlamentarci veliko pogovarjali. Spoznavali smo poklice prihodnosti, spoznali razne spletne strani npr. mojaizbira.si, za konec pa je vsak razred naredil plakat in to pred ostalimi predstavniki šolske skupnosti ustno zagovarjal.

Na občinskem parlamentu sva našo šolo zastopala učenca Anja in Nik Jazbec. Tam nam je gospod Andrej Pešec predstavil svoj pogled na poklicno prihodnost. Po treh urah debatiranja o tem, kako je super imeti vzornike, ampak se moramo na svoji poti odločiti sami, kako premagovati stres, se pogovarjati o svojih željah glede poklica, odkrivati, kaj nas veseli, kako je v šolah premalo praktičnega znanja ipd., pa smo parlamentarci po skupinah ustvarili plakate na določeno temo, ki smo jo prej s pomočjo gospoda Andreja obdelali na debati. Midva sva v sodelovanju z učencema iz Dobja predstavila temo »Kako odkriti, kaj nas veseli?«.

Po končanem zasedanju so odločili tudi, kdo bo zastopal našo občino na državnem parlamentu. Lana Pobirk z OŠ Dramlje se ga je udeležila v ponedeljek, 11. 4. 2022, in dobro zastopala občini Šentjur in Dobje. Prav tako pa so določili tudi temo prihodnjega parlamenta, to JE DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADOSTNIKOV.

Anja Jazbec, 8. r.