PODELITEV NAGRAD LITERARNEGA NATEČAJA »BODI PISATELJ/PISATELJICA 2022«

Učenci 2. in 3. triade vsako leto sodelujejo na literarnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica 2022 in predstavljajo svoja literarna dela v slovenskem in angleškem jeziku. Učenci Lana Bombač, Nejc Bombač in Solej Zupanič so napisali zgodbe v slovenskem jeziku in zanje prejeli priznanja za sodelovanje.

Na tujejezičnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica 2022 so sodelovali Aljaž Zupanc, Anja Jazbec, Timea Guček, Sany Berton, Nino Senica, Tia Lončarič in Vanesa Završek. Vsi učenci so napisali literarna dela v angleškem jeziku. Aljaž, Anja, Timea, Nino, Tia in Vanesa so za svoj trud prejeli priznanje za sodelovanje, med deli planinskih osnovnošolcev pa je najbolj izstopalo literarno delo Sanyja Bertona.

Na natečaj sta prispeli 102 tujejezični zgodbi in žirija je Sanyjevo zgodbo My not so ordinary life razglasila za najboljše literarno delo v angleščini. Sany je priznanje in nagrado zanjo prejel v četrtek, 21. aprila 2022, na posebni prireditvi v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani, na kateri so uradno razglasili zmagovalce natečaja.

Žirija je v svoji obrazložitvi zapisala, da avtor zgodbe, Sany Berton, »v zanesljivem ritmu izpiše dickensovsko zgodbo bratca in sestrice, ki pogumno premagujeta ovire na svoji poti od sirotišnice prek kratke – in neprostovoljne – kariere tatičev do edinega, kar si res želita: ljubečega doma. Trden pripovedni lok, jasen slog in homogeno besedišče poskrbijo za gladko bralsko izkušnjo«.

Mladim literatom želimo tudi v prihodnjem šolskem letu veliko kreativnih idej pri ustvarjanju literarnih del.