ŠOLARJI SI ODSLEJ POSTILJAJO POSTELJO

V torek 7. marca smo na naši šoli imeli obisk. Obiskal nas je Jernej Brečko, ki prihaja iz Podpeči pri Šentvidu in je po poklicu inženir.

Predstavil nam je pet pozitivnih misli v njegovem življenju, za katere meni, da so še posebej pomembne za nas šolarje. V njegovo službo je vključeno veliko potovanj, saj po celem svetu načrtuje in nadzoruje gradnjo objektov in hladilnic. Njegova velika strast je tudi šport, predvsem alpinizem, kolesarjenje in občasno tudi nogomet. Pravi, da se ob nogometu zelo sprosti, ker je v družbi svojih najboljših prijateljev. Za kolesarjenje si vzame veliko časa, vendar je zdaj bolj previden, saj je imel pred leti nesrečo. Med obiskom tujih držav pa poleg službe tam obiskuje tudi gore in hribe. Pravi, da v gorah pozabi na vse skrbi, uživa v lepih razgledih in se druži s prijatelji. V vsaki najslabši situaciji pomislil na najbolje. Vedno se spomni na zapise pozitivnih misli, ki jih ima obešene v pisarni.

Za konec nam je dal spodbudo, naj bo naš naslednji dan boljši in naj si zjutraj vselej pospravimo posteljo, kajti tudi ob slabem dnevu smo vsaj eno stvar naredili dobro – imamo postlano ležišče!

Anja Gračner in Julija Gračner Krajnc, 8. r.