SPET V ŠOLO

Drage učenke, dragi učenci!

Z veseljem sporočamo, da bomo šolsko leto 2020/2021 pričeli v šoli, vendar s prilagoditvami, omejitvami in preventivnimi ukrepi. Učiteljice in učitelji vas že nestrpno pričakujejo in vsi se veselimo ponovnega srečanja z vami.

 

Spoštovani starši!

Zaradi varnosti vseh udeležencev vzgojno-izobraževalnega dela prosimo, da se z otrokom tudi doma pogovarjate o nevarnosti širjenja bolezni Covid-19, predvsem pa jih tudi vi navajate na izvajanje preventivnih ukrepov (higiena rok, higiena kašlja, vzdrževanje razdalje …).

Hkrati vas obveščamo, da lahko v šolo v novem šolskem letu prihajajo samo zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate še naslednje:

  1. V zadnjih 14 dneh otrok ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  2. Otroku ni bila odrejena karantena.
  3. V zadnjih 14 dneh vaši družini zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
  4. Če se bodo pri otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, mora otrok ostati doma.

Če vaš otrok zboli s spodaj navedenimi znaki/simptomi (glej Osnovne informacije o COVID-19) ali pa bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok zbolel, za nadaljnja navodila nujno pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.  V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

V šoli bomo veliko pozornost namenili varstvu zdravja vseh udeležencev, zato tudi vas prosimo za vašo podporo ter za dosledno upoštevanje vseh naših navodil in priporočil.

Glede na zdravstvena priporočila bodo v šoli izven matične učilnice maske nosili učenci 7., 8. in 9. razreda. Na avtobusu pa morajo zaščitno masko obvezno nositi vsi učenci, zato poskrbite, da jo bodo imeli že prvi šolski dan.

Kljub malo drugačnim okoliščinam želim, da bo novo šolsko leto lepo, polno novih spoznanj, izkušenj in znanj. Bodite zdravi ter odgovorni za svoje zdravje in zdravje drugih.

Matejka Zendzianowsky, ravnateljica