TEDEN OTROKA

Kako so se imeli v Tednu otroka naši učenci?

Vsako leto prvi teden v oktobru poteka Teden otroka. Učenci naše šole so si letošnji teden otroka zapomnili predvsem po … Preverimo, kaj so povedali o preteklem tednu in kaj so predlagali za vnaprej.

Zala, Zoja, Luka, Alina in Sofija iz 1. razreda: Šli smo v gozd in dobili medalje, ker smo tekli kros. Veliko smo plesali in pekli kostanj. Hišnik ga je veliko spekel. K nam so prišli učenci šolske skupnosti in igrali smo se s čarobnim obročem in peli ob kitari. Najboljše je bilo, ko pridejo starejši učenci k nam. Želimo, da pridejo še večkrat. Z njimi je fajn.

Filip, Žan in Jakob, 3. r.: Prejšnji teden je bil Teden otroka. Super je bilo, ker smo se lahko vsak dan prvo šolsko uro na začetku 15 minut igrali. Hodili smo ven, šli smo v gozd. Iz vej in listja smo izdelali napis »SKUP SE MAMO FAJN«. Ni bilo domačih nalog in gledali smo film. Pekli smo kostanj, enkrat smo pekli tudi »šmorn« in palačinke. Za naslednje leto predlagamo, da bi si spet ogledali kakšen film, da bi bili veliko zunaj – da bi vsak dan imeli na urniku dve uri športa.

Jaka, 5. r.: Prejšnji teden mi je bilo všeč, ker smo imeli manj pouka in bolj zabavno učenje. Veliko smo bili zunaj, najboljše pa je bilo, da cel teden ni bilo domačih nalog.

Val, 5. r.: Pri pouku smo se lahko igrali. Jedli smo kostanj.

Nik, 5. r.: Naslednje leto bi imel v Tednu otroka lokostrelstvo.

Kaja in Neja, 5. r.: Pouk je bil bolj sproščen, nismo imeli veliko nalog, večkrat smo gledali kakšne posnetke. Tudi kuhali smo in veliko smo bili zunaj. V času glavnega odmora smo vsak dan zunaj ob glasbi plesali. Za naslednje leto si želimo, da bi še večkrat šli ven v naravo ali pa na izlet v kakšno mesto.

Ana Rajh, 7. r.