TETKA JESEN

Kot vsako leto smo se tudi letos na naši šoli združili z društvom upokojencev organizirali že kar deseto prireditev Tetka Jesen.
V torek, 8. 10., smo imeli učenci prvi dve uri pouka tehniški dan in smo spoznavali stare običaje, slikali panjske končnice, izdelovali posodice za pečen krompir in kostanj, lupili smo krompir in repo, mlajši učenci pa so se posvetili kuhanju. Drugošolci so kuhali juho, tretješolci so pekli rogljičke, četrtošolci pa so krasili medenjake.

Po malici smo se odpravili na igrišče, kjer je bil najprej kratek dramsko-glasbeni program, pozdrav gospe ravnateljice in vseh ostalih povabljenih gostov. Dan pa smo nadaljevali kot vedno, tako da smo se vključevali v različne dejavnosti: pekli smo koruzo, žagali drva, ličkali koruzo, izdelovali ptičje hišice, tekmovali v poligonu, tehtali bučo, najpomembnejše pa je to, da smo se tudi letos podružili v lepem jesenskem vremenu in se najedli jesenskih darov: kostanja, krompirja, pršjač, medenjakov, koruze, rogljičkov, juhe in pili domač sprešan jabolčni sok.

Ema Jesenko, 8. r.