TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Dan slovenske hrane obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru, letos smo ga  obeležili v petek, 18. novembra. V okviru dneva slovenske hrane poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

Namen ukrepa je da otroke, mladino in širšo javnost seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji. Želimo poudariti pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi: »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Potem ko smo pojedli kruh z maslom in medom, popili mleko in se posladkali z jabolki, nas je v telovadnici pričakala Gospodična Medična s svojimi pomočnicami. Poučila nas je kako imeti rad čebele, naravo in drug drugega. Naši čebelarji, ki so se nam pridružili, pa so nam ob tej priložnosti podarili med in knjigo, za kar se jim iskreno zahvaljujejo. Prireditev pa smo zaključili s prepevanjem Čebelarja.