V ŠOLO SAMO ZDRAVI OTROCI

Spoštovani starši,

prvi teden pouka v šoli smo uspešno prestali, sedaj pa smo se tudi mi srečali z okužbo z virusom Sars-CoV-2. Razred, v katerem se je pojavila okužba, je v karanteni.

Kot veste, epidemija bolezni Covid-19 še vedno traja in šole smo odprli pod posebnimi pogoji, med katerimi je tudi ta, da v šolo lahko prihajajo le zdravi otroci. Če ima otrok kateregakoli od naštetih simptomov bolezni, torej povišano telesno temperaturo, zamašen nos oz. nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, drisko, slabost/bruhanje, spremembo zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajno utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. O tem sproti obvestite razredničarko. Za nadaljnja navodila OBVEZNO pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika. Prosim, da sami ne postavljate diagnoz in otroka brez posveta z zdravnikom ne pošiljate v šolo.

Pri ugotavljanju visoko rizičnih tesnih stikov imajo veliko vlogo tudi preventivni ukrepi, zato vas prijazno prosim, da otroke tudi doma učite upoštevanja preventivnih ukrepov in skrbi za svoje zdravje in zdravje drugih.

Ker si želimo čim dlje pouk izvajati v šolskih prostorih, je vaša in naša doslednost izrednega pomena, zato vas prosim za sodelovanje.

Matejka Zendzianowsky, ravnateljica