VRAČANJE UČENCEV 1. TRIADE V ŠOLO

Spoštovani starši učencev 1. triade,

Vlada RS je v sredo, 20. 1. 2021, sprejela Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v šolah, s katerim pa je dovoljeno, da se za učence od 1. do 3. razreda od torka, 26. 1. 2021, dalje v določenih regijah, med katerimi je tudi naša, pouk izvaja v šoli. Podrobnejša navodila v zvezi z vračanjem učencev v šolo boste dobili v ponedeljek, 25. 1. 2021, dopoldan, ko bo dokončno dorečena celotna organizacija (pouk, razširjen program, prevozi, prehrana, dežurstva …).

Osnovno vodilo pri ponovnem odpiranju šol je, da v šolo prihajajo samo zdravi otroci (brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov kot so: npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki). Če otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Zavedati se morate, da je ob ponovnem zagonu pouka tveganje za prenos okužbe z virusom SARS-CoV-2 večje. Temu ustrezno skušajte zaščititi svoje morebitne starejše ali imunsko oslabele sorodnike oziroma osebe, ki ste jim blizu – kontakt z njimi naj bo na zadostni razdalji in z uporabo maske.

Prosimo vas, da se z otroki pogovarjajte in jih tudi doma navajajte na splošne preventivne ukrepe, ki so potrebni za preprečevanje širjenja okužbe.

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2-v-obdobju-sproscanja-ukrepov

V primeru kakršnih koli vprašanj se obrnite na razredničarko.

Dragi učenci, veselimo se ponovnega srečanja z vami.

Kolektiv OŠ Planina pri Sevnici