ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE Z NELI KODRIČ FILIPIĆ

Letošnjo bralno značko smo zaključili z Neli Kodrič Filipič – mladinsko pisateljico, katere knjige na naši šoli že dolgo prebiramo.

Predstavila se nam je v vlogi Pepelke. Skupaj smo sestavili izmišljeno zgodbo o pepelki. Vsak od izbranih otrok je lahko dodal svojo idejo za zgodbo, tako je bilo polno zapletov. Zgodbi smo dodali naslov Pepelkin upor. Skozi celo zgodbo nam je predstavila tudi svoja dela in s čim se rada ukvarja. Pravi, da jo čiščenje zelo pomirja, medtem ko dobiva veliko novih idej za pisanje knjig. Videli smo tudi pisalni stroj, ki so ga uporabljali v starih časih. Nanj je pisala drugošolka Cita.

Ko smo skupaj dokončali zgodbo, se je Pepelka kar naenkrat spremenila v Neli Kodrič Filipić. V resnici si je samo odstranila lasuljo. Povabila nas je, da jo vprašamo kar želimo. Med drugimi jo je šestošolec Gašper vprašal, kaj je njena največja vrednota, odgovorila je, da je to poštenje.

Ker smo na naši šoli vedeli, da ima ta dan rojstni dan, smo ji skupaj zapeli Vse najboljše in osmošolec Mark ji je podaril darilo v imenu šole.

Anja Gračnar, 8. r.