ZIMSKI ŠPORTNI DAN

V ponedeljek, 21. 3., smo imeli športni dan. Nekateri učenci so se odločili za smučanje na Rogli, nekateri pa za drsanje in kegljanje v Celju.

Preden se je športni dan zares začel, smo se najprej dobili s svojim razredom v učilnici. Tam smo dobili sendviče in jabolka. Tako smo odšli na avtobus, da smo okoli devete ure prišli na drsališče. Preden smo se začeli drsati, smo si seveda nekateri morali izposoditi drsalke. Ko smo se malo na drsali, smo pomalicali in nekateri tudi odšli v kavarno na čaj ali kakav. Nato smo se še šli naprej drsat. Drsanje je trajalo do pol enajste ure. Po končanem drsanju smo se preobuli v čevlje, odšli na avtobus in se peljali do kegljišča.

Na kegljišču smo se morali preobuti v športne copate. Tam smo še malo pomalicali in začeli s kegljanjem. Moška, ki sta bila tam, sta še mlajšim učencem, ki še niso bili na kegljanju, razložila nekaj tehnik za kegljanje. Bilo je zelo zabavno. Seveda smo med seboj tudi tekmovali. Zmagala je skupina fantov. Po končanem kegljanju smo odšli na avtobus, ki nas je že čakal pred dvorano. Peljali smo se nazaj v šolo, kjer smo imeli še kosilo.

Športni dan je bil zelo zabaven, saj smo se veliko družili, zabavali.

Julija Gračner Krajnc, 7. r.

 

Jaz sem bil na smučanju. Smučali smo z učiteljico Nino. V tej skupini nas je bilo devet, v drugi pa malo več in z njimi je bil učitelj Matej. Po vsaki progi smo se spustili vsaj dvakrat. Vrnili smo se ob 15.30.

Luka Rajh, 5. r.

Zjutraj smo prišli v šolo po malico. Šli smo na avtobus in na poti sem se preoblekel v smučarsko opremo. Ko pa smo prišli, smo si nadeli smučarske čevlje, smuči in čelado. Odpravili smo se smučat. Najprej smo se parkrat spustili po progi z imenom  MAŠIN ŽAGA. Potem smo šli na sedežnico in se parkrat spustili po drugi progi. Nato smo imeli malico. Potem smo še en uro smučali in nato odšli z avtobusom na Planino.

Tilen Pajk, 5. r.